Snart är det midsommar

Eller inte, men här snöar det idag igen. Därför vill jag ge er lite sommar i virtuell form :)
Jag älskar midsommar, då är naturen som grönast och vackrast. Dessutom har man hela sommaren framför sig!

Härifrån


Och sommmar hänger ihop med Ted Gärdestad såklart, Himlen är oskyldigt blå släpptes med svensk text 1993.

 


oj oj oj

Jag har visst glömt att jag har en blogg. Ursäkta mig!

Jag tänkte påminna er om TV-serien The Nanny som sändes mellan 1993 och 1999 (Serien har även gått i repris många varv)

Jag ääälskar fortfarande denna serien. Det finns dessutom en "fortsättningsserie" som heter Hemma hos Fran. Den handlar om Frans nya liv efter sin skilsmässa med Maxwell. Väldigt rolig den också!

Det finns väldigt mycket klipp och avsnitt på Youtube, bland annat här!


Svingelskogen

När jag var barn hade jag väldigt många kassettbandssagor. Bland annat med Svingelskogen.

Här har ni introlåten till sagorna, någon mer som minns? :)

 


<3 <3 <3

Eftersom det är alla hjärtans dag idag får vi ju fira med en riktig smörklassiker från ett riktigt boyband från 90-talet!

Backstreet Boys - Anywhere for you
Och kom nu ihåg att alla hjärtans dag inte är en dag där man behöver köpa massa presenter eller vara tillsammans med någon. Det går precis lika bra med en extra kram till killen/tjejen, en fin komplimang till mamma eller en kaffe med kompisen!

Jag måste ju självklart vara sentimental och ge er, mina bloggläsare, en kram :) !

90-talskrisen

Ja allt på 90-talet var inte guld och gröna ängar. För oss som växte upp då fattade väl inte så mycket om det taskiga ekonomiska läget.

Lyssna på P3:s dokumentär så kanske ni hajjar lite!

HÄRMardrömmen

I tisdags var jag hos frisören. Jag hade med mig flera olika bilder på den frisyren jag tänkt men det slutade med att jag blev sjukt onöjd.. Jag fick väldigt kort och tantigt hår. Urk, ångest delux, men det växer ju ut så småningom i alla fall :)

Varför jag drar upp det här är att jag assosierar min frisyr med Megs i Sunset Beach. Haha!
Tänk er den här frisyren fast ännu kortare uppe på huvudet ;)

 

Jag hade svårt för Meg i Sunset Beach, hon var så mesig och trög tyckte jag :P


Ankliv

Dags för lite barnprogramsnostalgi!

 

Ankliv, eller Ducktales, sändes mellan 88 och 90 men har gått i repris många gånger!

 

 


Disco

Tänkte påminna er om fenomenet minidisco. Låten Angel med Robbie Williams påminner mig om att dansa tryckare. Så gulligt :)

Låten släpptes 1997.

 


Frida med hjärtat i handen

..är en bok som kom ut 1991 och som även har blivit film. Författare är Torun Lian.

"Kärlek - någon att tycka om, det är det viktigaste av allt, tycker Frida. Men vem ska hon satsa på? Raymon, fotbollskungen och sommarlovsförälskelsen? Andreas, snyggingen som spelar piano som en gud? Eller Martin? En helt vanlig kille..." Härifrån

Minns att jag gillade denna boken jättemycket och läste den flera gånger, filmen har jag dock inte sett..911

Nu är det möjligt att detta är ett alldeles för peronligt minne för att ni ska uppskatta det eller minnas, men på fredagskvällarna gick det ett program på SVT som visade massa populära artister som spelade live.

Amerikanskt program där olika artister fick framföra sin populäraste låt typ.. Minns inte vad programmet hette eller om det var populärt. Men jag minns i alla fall när gruppen 911 uppträdde med sin låt Bodyshakin. de var utklädda till fångar i svart- och vitrandiga kläder.


Celine 90-tal Dion

Celine Dion har varit med i min blogg förut, då med sin "Titaniclåt" nu får hon vara med igen med en låt från 1996; Falling into you.

Videon har inte jättebra kvalité men det är väldigt kul att jämföra hennes utseende då med nu.. Inte lika plastig och stylad 1996! Jag blev själv förvånad idag när jag lyssnade på Celine på Spotify under min städning, kunde inte minnas att hennes låtar var såhär bra. Positivt överraskad!

 

 

 

 


Martin Svensson

Kanske inte en så känd låt men alla kommer väl ihåg Martins låt i melodifestivalen: (Du är så) Yeah yeah wow wow? Denna låten kommer från samma album.

Neon - Martin Svensson

 

Eftersom melodifestivalen drar igång imorgon måste jag ju visa Martins framträdande från 1999, han hamnade på 4:e plats!

 

 


Ingen gamer

Nej, jag var aldrig någon tv-spelare eller liknande när jag var liten, men jag hade ett game & watchspel med Aladdin och ett litet nyckelringsspel med Donkey Kong! Minns att bossen på Aladdinspelet såklart var Jafar i sin ormgestalt..
Lutricia McNeal

Låten Ain't that just the way släpptes i orginal 1976, men 1996 gjorde Lutricia McNeal en cover på den. Minns att jag lyssnade på denna låten på repeat under en bilsemester den sommaren :)

 

Mycket 90-tal i musikvideon också, kläderna och de uppblåsbara fåtöljerna!


Cupcake dolls

En liten chansning det här, vissa säger att dockorna gjorde på 80-talet, andra att de är från 90-talet.
Jag minns i alla fall själv att vi ofta lekte med dem hemma hos min kompis (jag hade aldrig några själv). Men tillslut ville hennes lillebror vara med för han tyckte att glassarna såg så goda ut.

Efter det ville aldrig min kompis leka mer med dem för hennes mamma hade sagt att hennes lillebror alltid skulle vara med då (vilket hon inte ville).
Åh, vad jag blev ledsen (i smyg då såklart) jag älskade ju också glassdockorna :)

 


 


Livet, livet, livet

Så klassiskt det kan bli. Vi kollade på detta i skolan på biologilektionerna!


Hängselbyxor

Jag minns att det var väldigt populärt med hängselbyxor i jeanstyg på min skola runt 1995. Helst skulle man vika ner själva överdelen! Var detta bara på min skola eller är det något ni känner igen?

 


Mmmm mmm mmm


Crash test dummies låt som kom ut 1993, passar på en släpig måndag :)

Helt underbar!